SIPA u Gacku uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje

Po nalogu Tužilaštva Bosna i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja vjeske i nacionalne mržnje, uhapšen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju.

0
78

Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i neptrpeljivosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući po naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode Danela Rajkovića.

“Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

SRAMOTAN ČIN13hDanel Rajković izvršio veliku nuždu na ulazu džamije u Gacku

Rajković će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.