Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeMagazinMuzikaŠejla Zonić osvojila takmičenje "Zvezde Granda" i progovorila o sajber nasilju

Šejla Zonić osvojila takmičenje “Zvezde Granda” i progovorila o sajber nasilju

Bh. takmičarka Šejla Zonić trijumfovala je u 17. sezoni popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Pored impresivnog vokala i scenskog nastupa, Šejla je privukla pažnju kao najobrazovanija učesnica u historiji šoua. Nakon pobjede, mlada pjevačica je javno progovorila o sajber nasilju koje je doživjela tokom takmičenja.

Šejla je otkrila da je bila izložena kritikama i dezinformacijama zbog svog odabira mentora, a neka od njih su bile vezane za navodni koncert u BiH. Kako je istakla, nije jasno zbog čega su joj upućeni takvi napadi. Kada je vidjela da su njeni roditelji tužni zbog svega što se dešava, odlučila je javno progovoriti i pozvati novinare da ubace malo humanosti u svoj posao.

Pobjednički koncert koji se spekulisao neće se održati, ali Šejla je imala priliku održati koncert pred svojim sugrađanima. Tom prilikom je istakla da je to njihova zajednička pobjeda.

Šejla Zonić je rođena u Njemačkoj, ali je veći dio svog života provela u Sanskom Mostu. Ljubav prema muzici pokazala je od malih nogu, pohađajući muzičku školu gdje je stekla osnove muzičke teorije i pjevanja. Nakon završene srednje muzičke škole, upisala je Muzičku akademiju u Sarajevu, gdje je diplomirala s najvišim ocjenama. Njeni profesori su je često isticali kao jednu od najperspektivnijih mladih muzičkih umjetnica svoje generacije.

Šejla Zonić je svojom pobjedom u takmičenju “Zvezde Granda” potvrdila svoj talent i odlučnost, dok je istovremeno postala glas protiv sajber nasilja i apelovati na novinare da pokažu više humanosti u svom izvještavanju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -