Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaSDA: Konaković je primitivno napao Sebiju Izetbegović

SDA: Konaković je primitivno napao Sebiju Izetbegović

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH optužila je predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da želi biti i zakonodavna i izvršna i sudska vlast, te da “galamom u medijima, prepunom neistina, pokušava sakriti nasilje koje pokušava izvršiti nad zakonima”.

SDA se obratila javnosti nakon jutrošnje konferencije za medije na kojoj je Konaković govorio o stanju u visokom obrazovanju.

– Sramotna je činjenica za Kanton Sarajevo da lice poput Konakovića, koje je pod sumnjivim okolnostima “steklo” diplomu na Fakultetu sporta i tjelesnog obrazovanja, želi biti vrhovni ekspert i autoritet za oblast visokog obrazovanja – navodi SDA.

Istaknuto je kako je “Konakovićevo nasilje nad zakonom potvrdila i ostavka ministrice Bogunić, kao i apelacija potpredsjednika Vlade FBiH Veska Drljače, koju je svojim potpisom podržalo i 137 akademskih profesora i eksperata u oblasti zdravstva”. 

– Kada je ostao bez argumenata, Konaković je, uz svoj manjak znanja i višak samopouzdanja, krenuo u primitivne napade na direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i još 137 predstavnika akademske zajednice, kao i na ministra Drljaču, te Sindikat UNSA-e, čime je pokazao da njemu nije problem samo SDA, već svako ko kritizira njegove nezakonite poslove – navodi se u saopćenju SDA.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -