Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeSportNogometRazočarenje bez objašnjenja: Zmajevi se vratili u Sarajevo, na potezu NS BiH

Razočarenje bez objašnjenja: Zmajevi se vratili u Sarajevo, na potezu NS BiH

Delegacija nogometne reprezentacije BiH u znatno manjem broju upravo je sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, čime je stavljena tačka na još jednu razočaravajuću reprezentativnu epizodu.

U avionu koji je iz Atine stigao u Sarajevo, a nakon poraza Zmajeva od Grčke rezultatom 2:1, bila su samo dva bh. reprezentativca – Kenan Pirić i Eldar Čivić, dok su ostali članovi nacionalog tima u privatnom aranžmanu ostali u Atini ili samostalno napustili glavni grad Grčke.

U avionu za Sarajevo bio je i vidno razočarani selektor Robert Prosinečki na čijem ponašanju se vidjelo da mu je teško pao poraz od Grčke, a ništa bolje raspoložen nije bio ni predsjednik NS BiH Elvedin Begić.

U neformalnom razgovoru s njima, ali i drugim članovima NS BiH i igračima, razočarenje je jedini opis čitave situacije, ali doslovno niko od pomenutih nije imao konkretno objašnjenje zbog čega su Zmajevi treći put u ovim kvalifikacijama pobili i uništili sve ono što su na domaćem terenu napravili.

Opet, treći put u ovim kvalifikacijama i ne računajući meč s Italijom, nogometaši BiH bez prave želje, motiva i pristupa izgubili su na gostujućem terenu od realno slabijih protivnika, a nakon poraza od Grčke i zvanično smo izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Odgovore, iako ih za sada nema, vjerovatno će ponuditi NS BiH kada se emocije slegnu, jer vruće glave ranije su donijele neke ishitrene i kasnije promijenjene odluke.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -