Utorak, 16 Jula, 2024
HomeMagazinMuzikaPreminuo poznati bh. muzičar Zlatko Karahodžić

Preminuo poznati bh. muzičar Zlatko Karahodžić

Bosanskohercegovačka muzička scena ponovo je izgubila jedan talent. Zlatko Karahodžić, poznati muzičar i producent, preminuo je danas, a tužnu vijest objavio je njegov prijatelj Admir Čular, član grupe Helem Nejse.

Čular je putem društvenih mreža podijelio svoju tugu, ističući Koliko će mu Karahodžić nedostajati. “Brate moj, dušo moja, nikad u životu nisam osjećao ovakvu bol. Hvala ti za prijateljstvo, dobrotu i sve što smo prošli zajedno. Mirno spavaj i odmori se. Voli te tvoj Gagara”, napisao je Čular.

Zlatko Karahodžić je svoj muzički trag ostavio kao basista grupe Helem Nejse, posebno na albumu “Gluten Tag”, koji je bio izuzetno popularan kod bh. publike. Osim toga, bio je i menadžer produkcije kratkog filma “Mercy” Benjamina Dizdarevića, objavljenog 2014. godine.

Karahodžić će biti upamćen kao talentirani muzičar koji je svojim radom ostavio značajan pečat na domaćoj sceni. Njegova smrt ostavila je veliku prazninu među kolegama, prijateljima i obožavateljima.

Opraštajući se od Karahodžića, mnogi su izrazili duboku tugu i šok zbog njegovog preranog odlaska. Njegova muzika ostaje kao trajno sjećanje na njegovu nadarenost i strast prema muzici.

Zlatko Karahodžić neće biti zaboravljen, a njegov utjecaj na bh. muziku će živjeti kroz njegove melodije koje su osvojile srca mnogih obožavatelja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -