Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoPreminula kćerka Elvisa Presleyja

Preminula kćerka Elvisa Presleyja

Lisa Marie Presley, kćerka Elvisa Presleyja, umrla je u 54. godini nakon što je doživjela srčani udar u svom domu. Vijest o njezinoj smrti stigla je nekoliko sati nakon što je završila u bolnici.

TMZ je sinoć objavio da su bolničari obavili reanimaciju u njenoj kući prije nego što su je prebacili u bolnicu. Neko joj je, navodno, dao epinefrin na mjestu događaja kako bi pomogao bolničarima da joj povrate puls. Međutim, sve je bilo uzalud i Lisa Marie Presley je preminula u bolnici.

Majka Lise Marie, Priscilla Presley, potvrdila je vijest o njezinoj smrti u saopćenju za medije.

“Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da nas je napustila moja prekrasna kćerka Lisa Marie. Bila je najstrastvenija, najsnažnija žena puna ljubavi koju sam ikada upoznala. Tražimo privatnost dok se pokušavamo nositi s ovim teškim gubitkom. Hvala vam na vašoj ljubavi i molitvama. U ovom trenutku neće biti dodatnih komentara”, kazala je Priscilla.

Lisa je u utorak bila na dodjeli Zlatnih globusa. 

Lisa Marie Presley rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Gracelandu 1977., u dobi od 42 godine.

Njezina muzička karijera započela je debitantskim albumom To Whom It May Concern iz 2003. Slijedio je album Now What iz 2005., a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj ljestvici albuma 200. Treći album, Storm and Grace, objavljen je 2012.

Lisa Marie Presley, jedinica kralja rock’ n’ rolla Elvisa Presleya, tragično je umrla u četvrtak u 54. godini nakon burnog života u sjeni svog slavnog oca.

Kćerka Elvisa i Priscille Presley rođena je 1968. godine. Živjela je lagodno na Gracelandu. Očevo bogatstvo priuštilo joj je mnogo zabave, ali i straha. Jedino dijete pionira rocka Elvisa Prisleya, bila je poznata od trenutka kada se rodila, ali je tokom godina postala slavna ličnost, stvarajući muziku, uključujući i nekoliko hitova sa top lista.

Nakon što je pretrpjela veliku tugu zbog gubitka oca i sina, borbe protiv ovisnosti o drogama i slomljenog srca zbog propalih brakova, njen život je okončan smrću u njenom domu u Kalabasasu 12. januara. Kantautorica je pronađena bez reakcije u svojoj spavaćoj sobi, nakon srčanog zastoja.

Slične vijesti: Šta je Elvis Presli jeo šest mjeseci bez pauze: Večerao je isključivo meso i pire krompir

Pratite nas na Facebook akter.ba

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -