Poznat identitet vođe organizirane grupe koja je uhapšena u akciji “Orka”

Osumnjičena organizovana kriminalna grupa tereti se za razbojništva, teške krađe i neovlaštenu proivodnju i promet droge

0
91

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) na području Mostara, Čitluka, Kupresa, Jablanice i Sarajeva od jutros sprovode akciju kodnog naziva “Orka” usmjerenu protiv 14 osoba, a pretresen je i isti broj lokacija, potvrđeno je iz FUP-a.

Osumnjičena lica dovode se u vezu sa nizom krivičnih djela u posljednjih pet godina, kao što su pljačke bankomata, transporta novca, benzinskih pumpi i napadi na tržne centre širom Federacije BiH.

Osumnjičena organizovana kriminalna grupa tereti se za razbojništva, teške krađe i neovlaštenu proivodnju i promet droge.

Kako javlja Dnevni avaz, vođa organizirane kriminalne grupe koja je mjesecima harala Mostarom i Sarajevom, pljačkajući bankomate, benzinske pumpe i tržne centre, je Rahman Begluk.

On je odranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, a hapšen je 2017. u akciji FUP-a pod nazivom “Shark”, također zbog pljačke tržnih centara, kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

U ovoj kriminalnoj grupi, kako se nezvanično saznaje, nalaze se i članovi njegove uže porodice.

Za sada je pronađena velika količina oružja i pištolja, ali i eksploziva.

U toku je privođenje uhapšenih u prostorije Federalne uprave policije u Mostaru.