Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeVijestiBiHPonovo napadnuta kuća kupreškog povratnika i velikog humaniste Safeta Pilića

Ponovo napadnuta kuća kupreškog povratnika i velikog humaniste Safeta Pilića

Prije pet godina su nepoznati počinioci razvalili dio ograde oko kuće, uništili tablu s natpisima institucija koje su u njoj, te velikim kamenom gađali fasadu

Ponovo je napadnuta kuća kupreškog povratnika Safeta Pilića. Nepoznati počinioci su sinoć oko 21 sat jajima gađali prozor spavaće sobe i fasadu kuće. 

Supružnici Safet i Vesna Pilić slučaj su prijavili PU Kupres, koja radi na rasvjetljavanju ovog gnusnog čina. Porodica Pilić je autohtona u svom Kupresu i kuća se nalazi na mjestu na kojem je sada, u samom centru Kupresa, više od 100 godina, piše Bugojno danas.

Pilić je svim Kuprešacima poznat kao veliki humanitarac koji, pored bošnjačkih porodica, pomaže i hrvatske porodice. On je predsjednik SDD “Merhamet” i BZK Preporod Kupres, kao i kancelarija Stranke za BiH, na čijem je čelu Pilić. Pilić je i vijećnik u Općinskom vijeću Kupresa. 

Inače, ovo nije prvi napad na kuću Safeta Pilića. Prije pet godina su nepoznati počinioci razvalili dio ograde oko kuće, uništili tablu s natpisima institucija koje su u njoj, te velikim kamenom gađali fasadu.

Na Facebooku se oglasila i supruga Safet Pilića, Vesna čije saopćenje možete pročitati u nastavku.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -