Ponedjeljak ključni dan za Džekin transfer u Inter, sve zavisi od Lukakua i Dibale

0
78

Ukoliko u ponedjeljak “Crveni đavoli” ne kažu “da” “Neroazurima”, Konte će pristati da plati Romi 20 miliona eura za transfer Edina Džeke

Neizvjesnost oko prelaska Edina Džeke iz Rome u Inter se nastavlja, a sve će biti  jasno u ponedjeljak, javlja italijanski list.

Inter će u ponedjeljak poslati posljednju ponudu Mančester junajtedu za Romelua Lukakua, koji je prva meta trenera Antonija Kontea.

Ukoliko u ponedjeljak “Crveni đavoli” ne kažu “da” “Neroazurima”, Konte će pristati da plati Romi 20 miliona eura za transfer Edina Džeke. 

Juventus je već ponudio Mančesteru Paula Dibalu u zamjenu za Lukakua, Belgijanac je pristao, ali se Dibala još predomišlja. U priču se uključio i Kristijano Ronaldo, koji nagovara Argentinca da prijeđe u Mančester junajted.

Ukoliko do ponedjeljka Dibala ne donese odluku, sportski direktor Intera Bepe Marota poslat će posljednju ponudu za Lukakua u iznosu od 80 miliona eura.

Ako Junajted odbije taj iznos ili u međuvremenu Dibala pristane prijeći u Junajted iz Juventusa, Inter će se okrenuti Džeki i taj transfer realizirati već tokom naredne sedmice.