Petak, 24 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaPočeo Kongres SDA: Izetbegović jedini kandidat za predsjednika, 15 kandidata u utrci...

Počeo Kongres SDA: Izetbegović jedini kandidat za predsjednika, 15 kandidata u utrci za devet potpredsjednika

Biraju se i članovi Glavnog odbora te Nadzornog i Etičkog odbora

Sedmi kongres Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem će biti birani predsjednik stranke, potpredsjednici, članovi Glavnog odbora te Nadzornog i Etičkog odbora, počeo je u Sarajevu.

Jedini kandidat za predsjednika SDA je aktuelni stranački predsjednik Bakir Izetbegović, a bit će birano i devet potpredsjednika.

Izabrano 20 biračkih odbora koji rukovode glasanjem.

Očekuje se izvještaj o radu stranke od 2015. do danas, koji ce predstaviti Bakir Izetbegović predsjednik stranke i kandidat za novog-starog predsjednika.

Kako je na početku rekao Izetbegović, 1.204 delegata prisustvuje Kongresu te sudjeluje u radu i donošenju odluka. Osim toga, došlo je i oko 600 gostiju te 80 akreditiranih predstavnika medija.

Izabrano je radno Predsjedništvo Kongresa, a za predsjednika je imenovan Halid Genjac.

Usvojen je dnevni red i Poslovnik o radu 7. Kongresa, te biračka tijela.

Delegati su birani iz svih općinskih organizacija s prostora cijele BiH, a 30 delegata će predstavljati članstvo u dijaspori širom svijeta.

Na današnjem Kongresu prisutno je i više od 600 gostiju, među kojima su brojni zvaničnici. Između ostalih, tu su ambasador Turske Haldun Koč (Koc), Rusije Petr Ivancov, Kine Ji Ping, Poljske Jaroslav Linderberg (Jaroslaw) i brojni drugi. Prisutni su i predstavnici drugih stranaka, pa tako delegaciju SBB-a predvodi Edita Đapo.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -