Ovo je najveća izdaja Republike Srpske u zadnjih 20 godina (VIDEO)

Misli da je važno što smo konačno saznali istinu o dokumentu koji će biti pred poslanicima Narodne skupštine

0
49

Misli da je važno što smo konačno saznali istinu o dokumentu koji će biti pred poslanicima Narodne skupštine

– Sada više nema nikakve sumnje, Dodik Republiku Srpsku vodi u NATO. Ovo je najveća izdaja Republike Srpske u posljednjih 20 godina, rekao je u izjavi BN TV predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

Komentarišući “Program reformi”, Šarović kaže da tu nema nikakve dileme.

– Nedvosmisleno, dokument u koji sam imao uvid to potvrđuje, istakao je on.

Misli da je važno što smo konačno saznali istinu o dokumentu koji će biti pred poslanicima Narodne skupštine.

– Dokument “Program reformi” jasno govori o tome da će se BiH pridržavati odluka Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BIH, odnosno onih odluka koje se odnose na NATO. Euroatlantske integracije i sam NATO u dokumentu se pominju više od 50 puta, rekao je Šarović i dodao:

– Neperspektivna imovina više neće pripadati lokalnim zajednicama, već Ministarstvu odbrane, a knjižiće se i perspektivna imovina. Nigdje se ne pominju entitet, ni vojna neutralnost.

Smatra da, kao predsjednik SDS-a, nema pravo da ćuti i da se ovo mora istjerati na čistac.

– Mi ćemo iskoristiti sve svoje resusre i svu svoju snagu da spriječimo ovu najveću izdaju za Republiku Srpsku u posljednjih 20 godina. Vjerujem da će i drugi prepoznati ovu farsu, kojom se u istom danu održava Parlamentarna skupština – izbor Vijeća ministara. U istom satu zasjeda Narodna skupština i mislim da ćemo narednih dana o ovome mnogo, mnogo pričati i razgovarati, rekao je Šarović i dodao da bi ovakvoj politici, koju vodi Dodik, konačno trebalo da dođe kraj.