Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeAktuelnoKadrić i Hodović, povezani s advokatom Zlatkom Ibrišimovićem i kartelom iz Dubaija!

Kadrić i Hodović, povezani s advokatom Zlatkom Ibrišimovićem i kartelom iz Dubaija!

Kadrić i Hodović su uhapšeni danas u Sarajevu! Kadrić je hapšen i prošle godine u avgustu 2022. godine po potjernici MUP KS za krivično djelo nasillničko ponašanje

Tito - Avaz

Bivši pripadnik FUP-a Dženis Kadrić, tjelohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, uhapšen je jutros u Sarajevu, kako je prvi objavio portal “Avaza”. Uhapsili su ga pripadnici MUP-a KS u njegovoj kući.

Među uhapšenima je i Alem Hodović. On i Kadrić su se ranije dovodili u vezu sa šefom narkokartela “Tito i Dino”.

Dino Tito

Kako saznajemo, Kadrić je uhapšen zbog sumnje u pranje novca i druge kriminalne aktivnosti.  Kadrić je hapšen i u prošle godine i u avgustu 2022. godine po potjernici MUP KS za krivično djelo nasillničko ponašanje. No, nakon davanja izjave, pušten je na slobodu.

Ovoga puta Kadrić je uhapšen po naredbi Tužilaštva BiH zbog sumnje na pranje novca. Isto se na teret stavlja i Hodoviću. 

Osumnjičeni su za unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim djelima u redovan platni promet.

Oni se dovode u vezu sa također hapšenim sarajevskim advokatom Zlatkom Ibrišimovićem, koji se brani sa slobode, uz mjere zabrane. Ibrišimović je imao Sky aplikaciju.

Ibrišimović se također zvanično sumnjiči za pranje novca.

Tada je zajedno s njim uhapšen i sarajevski policajac Amer Selak.

Narkobos Edin Gačanin Tito, kojeg je Kadrić čuvao, podsjećamo, sklopio je sporazum s Tužilaštvom u Nizozemskoj.

Za Gačanina se piše da je rukovodio transportom kokaina u Evropu iz Perua, posebno od 2006. nadalje. DEA je 2017. o Gačaninu iznijela informacije i okarakterisala da je vođa “Tito i Dino kartela”, tzv. “super kartela” koji je djelovao iz Dubaija i koji je sarađivao s irskim klanom Kinahan, talijanskim Raffaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.

Tražili izručenje

Gačanin je uhapšen u Dubaiju prošle godine, kao i desetine drugih osumnjičenih. Nizozemska je tada zatražila njegovo izručenje, navodi NRC jer je, na osnovu poruka na kodiranim aplikacijama koje je dešifrovala policija, on osumnjičen za umiješanost u uvoz dviju pošiljki kokaina i pošiljke hemikalija za proizvodnju kristalnog meta, za koji je sada osuđen.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -