Utorak, 18 Juna, 2024
HomeHi-TechObrišite je ako je imate - ova igra je ukrala šifre hiljada...

Obrišite je ako je imate – ova igra je ukrala šifre hiljada Android korisnika

Horor video igre su izuzetno popularne, i jasno je razumjeti zašto. Ali horor koji ova aplikacije može da vam priredi je nešto sasvim drugačije.

Stručnjaci za internet bezbjednost neadvno su otkrili Android igru pod imenom Scary Granny koja je bukvalno terorisala sve koji su se preuzeli.

Većina Android malware prijetnji dolazi sa sa sajtova trećih lica, ali ovaj put, igra je bila unutar bezbjedne Googleove prodavnice aplikacija.

A kako bi ovo uspjela, aplikacija je koristila dve tehnike koje su joj pomogle da ostane neprimjećena.

Igra je čekala nekoliko dana prije nego što je počela da se ponaša kao malware. Ova pauza je dozvolila aplikaciji da poveća broj korisnika koji su se preuzeli i koji nisu ništa sumnjali jer su je skidali sa zvanične Googleove prodavnice.

Pored toga, Scary Granny je takođe stvarno bila prava igrica sa zombijima, što vrlo često nije slučaj kada su ovakve prijetnje u pitanju.

Jednom kada se igra aktivirala, počeo bi pravi horor. Neželjeni oglasi bi počeli da se pojavljuju, kao i varljivi ekrani za plaćanje koji su pokušavali da prevare korisnike da plate više od 20 dolara za “punu” verziju igre.

Ali najgore tek dolazi.

Igra je servirala i phishing napade u pokušaju da dođe do ličnih podataka korisnika.

Stručnjaci procjenjuju da je više od 50.000 Android korisnika instaliralo ovu igru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -