Petak, 19 Aprila, 2024
HomeVijestiBiHObjavljeni članovi žirija SFF-a za Takmičarski program – igrani film

Objavljeni članovi žirija SFF-a za Takmičarski program – igrani film

A sve većim nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnjeg Festivala, kazao je Mirsad Purivatra

Ususret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. avgusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film.

Glumica Jasna Đuričić iz Srbije, predsjednica žirija, reditelj i scenarist Majk Kahil (Mike Cahill, SAD), rediteljica i scenaristica Lili Horvat (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea – Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sanđiorđi (Sangiorgi, Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Šveighofer (Schweighofer, Austrija), članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.

– Sa sve većim nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnjeg Festivala! Ekipa Festivala, naši članovi žirija, gosti, autori, najviše od svega se raduju susretu s publikom, zbog koje i stvaraju filmove i zbog koje festivali i postoje. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje smo dobili od Kriznog štaba Kantona Sarajevo, o čemu ćemo javnost detaljnije obavijestiti u narednom periodu. Novo vrijeme, drugačije okolnosti, donijelo je nova kreativna rješenja. Ono što je ostalo nepromijenjeno od početka jest kvalitetan program. Bilo je dosta prijava, očekuju nas sjajni filmovi, i uskoro objavljujemo filmove u Takmičarskim programima – rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Predstavljen je novi Glavni sponzor Festivala UniCredit Bank.

– Publiku čekaju i neke nove lokacije, ali i brojne aktivnosti koje je za njih pripremio naš novi glavni sponzor, UniCredit Bank. Uvijek nam je zadovoljstvo, ali i izazov biti partner sa istinskim liderima na tržištu, kao što je UniCredit Bank na tržištu BiH. UniCredit Bank je prepoznao vrijednosti, ciljeve i misiju Sarajevo Film Festivala, u otkrivanju, promociji i distribuciji kvalitetnog sadržaja, pravih vrijednosti i doprinosu dobrobiti društva općenito. Zahvalni na njihovom partnerstvu i podršci, zajedno stvaramo nove vrijednosti i jačamo ljubav prema umjetnosti, filmu, osjećaju zajedništva, solidarnosti i napretka unatoč svim izazovima koje je pandemija donijela – izjavio je Purivatra.

Na koferenciji bila je i Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

– Volimo film. Volimo sve što je godinama Sarajevo Film Festival izgradio i postao i zato nam je izuzetno drago biti podrška za sve naredne uspjehe i goste Festivala. Prethodna godina nam je pokazala kako se uobičajeni život može promijeniti u trenu i zato je podrška uspješnim projektima u našoj zemlji važna. Radujemo se kreiranju novih filmskih priča i doživljaja koje će našu državu učiniti bogatijom u svakom smislu. Imamo dužnost i odgovornost aktivno učestvovati u našem društvu, doprinositi poboljšanju uslova života, a podrškom Sarajevo Film Festivalu podržavamo daljnji razvoj ne samo kulture i umjetnosti, nego i privrede, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim. Tu smo za sve što je važno, a važno je podržavati događaje zbog kojih naša država svake godine postaje centar Europe – rekla je Mahmutović.

Za 27. Sarajevo Film Festival, kroz kampanju “Volimo film” UniCredit Bank je prije i za vrijeme Festivala pripremila niz pogodnosti za svoje klijente i za sve posjetitelje Festivala. Nagradnom igrom “Volimo film”, koja započinje danas, 19. jula, i traje do 8. avgusta, svi korisnici UniCredit Mastercard kartica koji izvrše tri transakciije putem usluga mobilnog bankarstva ili m-kartice mogu osvojiti vrijedne nagrade. Glavna nagrada je jedinstveni doživljaj otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala, uz osigurano noćenje za dvije osobe, večeru i film, a obezbijeđeno je i 100 dodatnih nagrada u vidu vaučera za online gledanje filma na OnDemand platformi Sarajevo Film Festivala.

Objavljeni članovi žirija SFF-a za Takmičarski program – igrani film

Nastavlja se i tradicionalna nagrada za najbolju fotografiju Festivala, čiji će autor/ica osvojiti vrijednu nagradu UniCredit Banke. Naravno, tu su i brojna druga iznenađenja za klijente, publiku i goste Sarajevo Film Festivala.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -