Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoNetflixova nova serija 'American Nightmare' donosi još jednu opsesiju pravim kriminalom

Netflixova nova serija ‘American Nightmare’ donosi još jednu opsesiju pravim kriminalom

NA NETFLIX je stigla kriminalistička dokumentarna serija American Nightmare

NA NETFLIX je stigla kriminalistička dokumentarna serija American Nightmare, o slučaju koji je mnoge podsjetio na psihološki triler Gone Girl, a gledatelji tvrde da ih je ostavio “nevjerojatno uznemirenima”.

Serija prati otmicu 29-godišnje Denise Huskins koja je 2015. godine oteta iz kuće svog dečka Aarona Quinna, s kojim je provodila večer. Dvojica kriminalaca provalila su u Quinnovu kuću, vezala mladi par te zatim otela Huskins u nadi da će dobiti otkupninu od 17 tisuća dolara.

Dva dana nakon otmice, Huskins je puštena oko 640 kilometara dalje, u blizini grada Huntington Beacha, u kojem živi njezina majka. Iako je mladi par proživio strahote, policija im nije vjerovala te je javno izjavila da lažu.

To je dovelo do optužbi u kojima je javnost tvrdila da su Huskins i Quinn kopirali triler Gone Girl redatelja Davida Finchera. Policija je tek tri mjeseca nakon otmice pronašla dokaze pomoću kojih je utvrđeno da su Huskins i Quinn govorili istinu.

Otmica

Za otmicu je optužen bivši američki marinac Matthew Muller. Obožavatelji su brzo pogledali seriju, a zatim su požurili na društvene mreže kako bi raspravljali o “uznemirujućoj” priči.

“Ne tako davno sam čuo priču o American Nightmareu na kanalu Mr. Ballena (op.a. youtuber koji na svom kanalu objavljuje true crime priče). Ali vidjeti i čuti to od Denise i Aarona je tako šokantno i bizarno. Ono što je ovaj čovjek učinio Denise jednostavno je odvratno”, rekao je jedan gledatelj.

“American Nightmare na Netflixu bio je jako dobar dokumentarac, ali  veoma uznemirujuć. I ima samo 3 epizode pa nije predug. Definitivno preporučujem,” rekao je drugi. “American Nightmare na Netflixu, to nisam očekivao! Apsolutno bolno i srcedrapajuće”, dodao je treći.

“American Nightmare na Netflixu, kakva divlja priča, elokventno ispričana s briljantnom produkcijom. Činjenica da nijedan službenik koji provodi zakone nije disciplinski kažnjen zbog šokantno lošeg istražnivanja je sramota. Zaštitit će ih se uvijek iznova i baciti žene vukovima”, zaključio je četvrti.

Na dokumentarnoj seriji radile su Bernadette Higgins i Felicity Morris, koje su surađivale i na jednom od najpopularnijih Netflixovih dokumentarnih filmova svih vremena – The Tinder Swindler.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -