Najšokantniji sadržaj na TV-u? Nova HBO-ova serija za mnoge je previše

0
71

NOVA HBO-ova serija “Euphoria” prati 17-godišnju Rue, ovisnicu o drogama koja je tek napustila rehabilitaciju te pokušava pronaći svoje mjesto u društvu. Serija je već nakon emitiranja treće epizode izazvala bijes mnogih roditelja, i to zbog scene u kojoj se navodno vidi ukupno 30 muških spolnih organa, a neki je sad već prozivaju “najšokantnijim sadržajem na TV-u”.

“Neki će roditelji jebeno popizditi zbog ovoga”, rekao je ranije tvorac serije Sam Levinson, a samo pet epizoda emitiranja bilo je dovoljno da za serijom poludi i zbog serije “popizdi” svijet.

HBO-ov najnoviji hit nastao je prema istoimenoj izraelskoj seriji koja je emitirana 2012. godine, a bavila se sličnim temama – ovisnošću, seksualnošću, psihičkim problemima… Izraelska verzija trajala je samo jednu sezonu, dok je HBO već najavio i drugu sezonu serije na kojoj radi i popularni reper Drake.

“Teme ‘Euphorije’ su prilično bezvremenske, ali sveukupno gledano, serija je uglavnom usmjerena na prikazivanje problema s kojima se suočavaju tinejdžeri u eri Snapchata i Instagrama”, piše Insider ponajviše se osvrćući na epizodu u kojoj snimka seksa jednog od glavnih likova, Kat, završi na internetu.

Prikazuju se tu i seksualna zlostavljana povezana s korištenjem internetskih aplikacija. Ono što neki američki mediji zamjeraju seriji jest to da se ne bavi dovoljno društvenim strukturama i razlozima. “Serija je vrijedna gledanja i podiže svijest o važnim pitanjima poput transfobije, seksualnog nasilja, mizoginije… No, ne istražuje zašto su u društvu takvi stavovi još uvijek prihvatljivi niti daje odgovore na pitanja kako bismo to mogli promijeniti”, piše Insider.

No, na društvenim mrežama mogu se pronaći uglavnom pohvale na račun serije. “Najbolja teen serija ikad, nisu cenzurirali ništa”, “Još nije ni gotova prva sezona, a već gledam iznova”, samo su neki od komentara koji se mogu pronaći na Twitteru.

Drugi su nešto manje “euforični”. “Vidi se da su je radili odrasli ljudi koji su jako htjeli napraviti nešto što će se svidjeti mladima. Trebalo bi ovo ići na MTV-ju”, 

Glavnu ulogu igra Disneyjeva zvijezda Zendaya, 22-godišnja pjevačica i glumica koju mnogi nazivaju nasljednicom Miley Cyrus. 

Serija je s emitiranjem počela 16. srpnja, a posljednja epizoda prve sezone trebala bi biti prikazana 5. kolovoza.