NAFTAŠI ZA VIKEND kažnjeni sa više od pola miliona KM

0
39

Inspektori su u 18 slučajeva utvrdili određene nepravilnosti na osnovu čega je izdato 36 prekršajnih naloga

 Tržišni inspektori su za vikend izdali 74 prekrašajnih naloga u vrijednosti od 527.100 maraka benzinskih pumpama u RS zbog prekršaja Uredbe o ograničavanju marže prilikom formiranja cijena tečnih naftnih derivata. U Inspektoratu RS kazali su „Glasu Srpske“ da je prvog dana kontrole, u subotu, 36 tržišnih inspektora kontrolisalo 39 subjekata.

– Inspektori su u 18 slučajeva utvrdili određene nepravilnosti na osnovu čega je izdato 36 prekršajnih naloga u iznosu od 256.100KM – naveli su u Inspektoratu.

Kontrole su nastavljene i u nedjelju pa je 38 tržišnih inspektora, dva više nego dan ranije, kontrolisalo 39 subjekata.

– Inspektori su u 19 slučajeva utvrdili propuste na osnovu čega je izdato 38 prekršajnih naloga u vrijednosti od 271.100KM. Kontrole će biti nastavljene i idućih dana – kazali su u Inspektoratu RS.

Kontrola sprovodenja Uredbe o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata biće nastavljena. To je dogovoreno na današnjem sastanku. Ministra trgovine i turizma Republike Srpske Suzane Gašić, direktora Inspektorata Srpske Milovana Krće i glavnog republičkog tržišnog inspektora Radivoja Gavrića.

U fokusu kontrola tržišne inspekcije će, osim poštovanja odredaba ove uredbe, biti i primjena Uredbe o ograničavanju marži u prometu robe, kojom su ograničene marže na osnovne životne namirnice.