potrage Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška uhapšena jedna osoba za kojom su raspisane dvije potrage

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška uhapšena jedna osoba za kojom su raspisane dvije potrage

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška uhapšena jedna osoba za kojom su raspisane dvije potrage

Osoba je predana u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banja Luka

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine saopćeno je da je jedna osoba uhapšena u jutarnjim satima na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH.

– U autobusu koji prometuje na redovnoj liniji Dortmund do Neuma, u svojstvu putnika, izvršene su granične provjere nad državljaninom BiH L. B. Graničnim provjerama je utvrđeno da su za navedenom osobom raspisane dvije aktivne potrage i to Okružni sud Banja Luka, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, s mjerom postupka lišiti slobode, kao i od strane MUP-a Republike Srpske PU Banja Luka, zbog istog kaznenog djela, s mjerom postupka lišiti slobode. Na osnovu navedenih potraga, pripadnici Postrojbe granične policije Bosanska Gradiška su ga lišili slobode i predali u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banja Luka – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, u saopćenju se navodi da su od početka godine pripadnici Granične policije BiH otkrili više od 1.500 osoba koje su evidentirane po više osnova: osobe za kojima su raspisane potrage od domaćih tijela, potjernice od INTERPOL-a (lišenja slobode, lociranje, identificiranje), osobe kojima je od nadležnih tijela u BiH određena mjera zabrane putovanja izvan BiH (zabrana prelaska državne granice) i drugo.

izvor: avaz