Iz lovačke puške ubijena jedna osoba u lovačkom domu u Trnovu, uhapšen muškarac

0
94

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice

Jutros u 03.30 sati Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je u lovačkom domu “Bašci” u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica, saznaje portal Avaza.

Na mjesto događaja su odmah izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica.

Također, tom prilikom jedno lice je povrijeđeno od dejstva vatrenog oružja, te je prevezeno na KCUS. Gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice.

O svemu navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem kojeg vrše policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo ovlaštenih sudskih vještaka.

– Lice osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela “Ubistvo” inicijala I.I. (1953) lišeno je slobode.