Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeCrna HronikaMMA borac Jasmin Popara mjesec iza rešetaka: Tereti se za nasilje u...

MMA borac Jasmin Popara mjesec iza rešetaka: Tereti se za nasilje u porodici, demoliranje policijskih ćelija i nasilničko ponašanje

Ranije osuđivan zbog napada na graničnog policajca

Prema prijedlogu postupajućeg tužioca, Općinski sud u Srebreniku odredio je jednomjesečni pritvor za MMA borca Jasmina Poparu (27) iz Srebrenika, a o čijem nasilničkom pohodu je “Avaz” prvi pisao.

Popara se sumnjiči za krivična djela nasilje u porodici, nasilničko ponašanje te dva krivična djela oštećenje tuđe stvari. On se, između ostalog, tereti da je od 3. do 9. septembra maltretirao članove svoje porodice tražeći novac od njih.

Kada mu nisu dali novac, napao je majku, uzeo njen mobitel i polomio ga.

Poslije toga je poveo svog psa rase američki staford bez brnjice i došao do jednog kafića u Srebreniku, gdje je plašio goste jer je pustio psa da hoda bez povoca, a potom ih je istjerivao. Pozvana je policija i priveden je.

Popara je u pritvorskoj jedinici PS Srebrenik nastavio nasilnički da se ponaša tako što je udarao rukama, nogama i glavom u vrata, bacao predmete koji su bili unutar prostorije i tako je oštetio jedan krevet. 

Nakon hapšenja odveden je na Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla, gdje je urađena analiza i sačinjen izvještaj o psihijatrijskom vještačenju koji je predat Tužilaštvu TK.

Popara je ranije osuđivan zbog napada na pripadnika Granične policije BiH.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -