Utorak, 27 Februara, 2024
HomeAktuelnoMINISTAR HELEZ OBEĆAO PODRŠKU ORGANIZACIONOM ODBORU ZA OBILJEŽAVANJE GENOCIDA U SREBRENICI

MINISTAR HELEZ OBEĆAO PODRŠKU ORGANIZACIONOM ODBORU ZA OBILJEŽAVANJE GENOCIDA U SREBRENICI

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je danas u Sarajevu primio delegaciju Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici, na čelu sa zamjenikom načelnika općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem i predsjednicom Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe Munirom Subašić.

Razgovarano je o podršci Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH održavanju ove memorijalne manifestacije u Srebrenici, u okviru koje se održava i tradicionalni ‘Marš mira’.

Helez je izrazio svoju stopostotnu potporu predstavnicima Organizacionog odbora, ne samo kao ministar odbrane BiH, nego i kao zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Obećao je da će Oružane snage BiH svojim ljudstvom i materijalno-tehničkim sredstvima i dalje pomagati događaje koji njeguju sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Zamjenik načelnika općine Srebrenica Fejzić i predsjednica Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe Munira Subašić zahvalili su Helezu za iskazanu spremnost da pomogne da ovogodišnja menifestacija protekne bez bilo kakvih problema.

Oni su ga upoznali i o planovima za obilježavanje 30. godišnjice genocida, za dvije godine u Srebrenici, te istaknuli značaj sudjelovanja MO i OSBiH.

Sastanku su prisustvovali tehnički sekretar Organizacionog odbora Nermina Alivuković i šef Kabineta ministra obrane BiH Salko Beba, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -