Masakr u tržnom centru u Texasu: Ubijeno najmanje 10 osoba

0
113

Najmanje 10 osoba je ubijeno, a više od 30 ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u tržnom centru Walmart u Texasu. Tri osobe su uhapšene, a policija je saopćila kako je opasnost u ovom području El Pasa prestala.Policija je objavila na Twitteru kako su policijski službenici na terenu po zaprimljenoj dojavi o pucnjavi te su savjetovali građanima da izbjegavaju područje tržnog centra Cielo Vista. Lokalna televizija KTSM je ranije objavila da je povrijeđeno najmanje 18 osoba, a da se tačan broj poginulih ne zna, kao ni stepen povreda ranjenih osoba.

Broj ranjenih i umrlih se povećava jer policija pretražuje cijelo područje centra koji je zaključan i ograđen trakama.
Jedna od uposlenica Walmarta kazala je kako je čula pucnjeve i da je pokušala izvesti što više ljudi iz radnje. Druga žena je izjavila kako je vidjela najmanje dva – tri tijela na podu. 

“Radnici i kupci su trčali jedni preko drugih kako bi pobjegli. Jedan od mojih kolega je upucan u ruku”, kazala je.

Prema navodima Univerzitetskog medicinskog centra El Paso, 11 ranjenih osoba je prevezeno u njihovu bolnicu te jedno tijelo. Među povrijeđenima je četveromjesečna beba. Ostali povrijeđeni su prebačeni u druge bolnice.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Walmart je izdao saopćenje u kojem navode kako sarađuju s policijskim agencijama te da se mole za sve žrtve.

Na početku je priveden jedna muškarac, ali su naknadno uhapšene još dvije osobe. Policija još nije saopćila da li su sva trojica napadači. Motiv napada još nije poznat.