Lihtenštajn trenirao na Bilinom polju: “Bosanac” sutra predvodi napad gostiju

Pokušat će pružiti što veći otpor domaćoj selekciji

0
83
Lihtenštajn je sutra totalni autsajder u duelu protiv selekcije BiH, ali bez obzira na to što su jedna od lošijih reprezentacija u Evropi sutra se domaći nogometaši ne smiju opustiti

Nogometna reprezentacija Lihtenštajna danas je na Bilinom polju odradila zvanični trening uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje će snage odmjeriti sa selekcijom BiH

Lihtenštajn je u grupi najslabija reprezentacija, što su pokazali u četiri dosadašnje utakmice, budući da nisu postigli nijedan, a primili su čak 13 golova. Bez obzira na to što su gosti u sutrašnjoj utakmici autsajderi, oni će sigurno pokušati što duže da odolijevaju napadima BiH s duplim defanzivnim blokom.

Selektor Helgi Kolvidsson za utakmicu protiv naše selekcije može računati na sve igrače, a najveća zvijezda ove selekcije je nesuđeni reprezentativac BiH, odnosno član švicarskog Thuna, 23-godišnji napadač Dennis Salanović, čiji su roditelji porijeklom iz BiH.

On će sutra predvoditi napad Lihtenštajna, te se nadamo da neće stvoriti neke veće probleme izabranicima selektora Roberta Prosinečkog. Nakon treninga kojeg će odraditi gostujuća selekcija, očekuje se i zvanična press konferencija, na kojoj će se obratiti kapiten i selektor Lihtenštajna.