Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaLagumdžija: Nikšić je upropastio SDP, on je jedno od mojih najvećih razočarenja

Lagumdžija: Nikšić je upropastio SDP, on je jedno od mojih najvećih razočarenja

“Neću vam govoriti imena, kada mi neko jednom zakuca i bude tražio imena, reći ću. Imam dokaze koji će biti predočeni ako budu nekome trebali. Imate ljude u vrhu SDP-a koji su na vezama sa stranim obavještajnim službama iz susjedstva”, kazao je danas u programu N1 Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP-a i jedan od osnivača SPD-a.

“Najvažnije je da sam naučio da do kraja života budem jedno te isto – student, da učim. Ja nisam osnivač SPD-a, ja sam jedan od osnivača”, kazao je Lagumdžija i dodao: “Imali smo sjednicu povodom predsjedavanja našeg Ive Komšića. Ja se brinem za to da probamo okupiti sve što vrijedi u ovoj zemlji, da imamo društvo zajedničkih vrijednosti. Svjesni smo da su naše svađe smiješno male u odnosu na probleme koje ova zemlja ima. Odgovornost najveću snosi onaj ko sjedi na vrhu piramide. Ja sam rekao da svi trebamo otići prije izbora ukoliko nešto ne napravimo i ja sam otišao”.

Lagumdžija je odgovorio na pitanje da li je u komunikaciji sa Nerminom Nikšićem. “Ne, ne nosim nikakvu komunikaciju, mislim da je on upropastio SDP i on je jedno od mojih najvećih razočarenja, u tehnokratskom smislu se potpuno izgubio”, kazao je Lagumdžija.

Također, rekao je i šta je najlošije u SDP-u trenutno. “Mislim da je SDP izgubio multietnički karakter. Potpuna deintelektualizacija kadra SDP-a, prije sedam godina naš ekonomski program je izlagao predsjednik Akademije nauka Božo Matić. Prošle godine je izlagao jedan nedovršeni student”, smatra Lagumdžija.

Dodao je da trenutno u SDP-u postoje ljudi koji su na direktnim vezama sa obavještajnim službama iz susjedstva. “Čovjek mi je jedan skrenuo na to pažnju, kaže ‘Znaš kako zovu šifrovanog agenta u SDP-u? M-3’. Imaju neka trojica kažu koji direktno tamo rade za njih, da šalu pretvorimo u zbilju. Da, dobro ste me čuli. Neću vam govoriti imena, kada mi neko jednom zakuca i bude tražio imena, reći ću. Imam dokaze koji će biti predočeni ako budu nekome trebali. Imate ljude u vrhu SDP-a koji su na vezama sa stranim obavještajnim službama iz susjedstva”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -