Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoKURTI: VUČIĆ JE ODBIO MOJU VELIKODUŠNU PONUDU

KURTI: VUČIĆ JE ODBIO MOJU VELIKODUŠNU PONUDU

Premijer Kosova Albin Kurti ironizovao je odbijanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da potpiše Sporazum iz Brisela i Aneks iz Ohrida, kroz svoj post na Twiteru, upitavši da li je Vučić doktor Ne ili gospodin Nyet (rusko ne), prenosi Anadolija.

Nakon što je odbio da potpiše Sporazum od 27. februara i prije nego što je ponovo odbio da potpiše Aneks od 18. marta, predsjednik Srbije je odbio moju velikodušnu ponudu samo-menadžiranja za kosovske Srbe, u Zajednici koju bih ja sastavio i predložio. Da li je on Dr No ili G. ​​Nyet? Pa, znamo da on nije doktor – napisao je Kurti.

Ranije danas Kurti je rekao da se sa implementacijom sporazuma trebalo početi od juče, ali da to nije učinjeno krivicom Srbije. On očekuje da međunarodna zajednica bude čvršća i da osudi Srbiju koja nije ozbiljna u odnosu na razgovore i sporazum sa Kosovom.

I osnovni sporazum i plan implementacije su već usaglašeni. Za nas je to dogovor, ali očekujem da međunarodni faktor osudi ponašanje Srbije, koja na sastancima kaže ja ne potpisujem, a između sastanaka kaže da ništa ne sprovodi – rekao je Kurti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -