TUZLA

Krizni štab Ministarstva zdravstva TK: Neka se obavezno prijave osobe koje su bile na svečanosti kompanije Igman u Konjicu

DCIM100MEDIADJI_0067.JPG

Krizni štab Ministarstva zdravstva, danas je obavijestio osobe sa područja Tuzlanskog kantona, koje su boravile i prisustvovale svečanom obilježavanju 70 godina kompanije Igman u Konjicu, da su dužne odmah se telefonski javiti službama higijensko-epidemiološke zaštite u domu zdravlja prema mjestu svog prebivališta.

– Podsjećamo da svako prikrivanje predstavlja činjenje krivičnog djela shodno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti – istakli su iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Podsjećamo, na prošlosedmičnom događaju na kojem je učestvovalo skoro 200 ljudi, a među kojima su bili i federalni premijer Fadil Novalić i ministar Nermin Džindić, među zvanicama bio i direktor Slobode iz Čačka, tamošnjeg giganta namjenske industrije, kojem je kasnije dijagonosticiran koronavirus.

Do sada je samo u Konjicu potvrđeno 10 slučajeva zaraze koji se dovode u vezu sa osobama koje su prisutvovale ovoj svečanosti, a registrovani su i povezani slučajevi  u Sarajevu i Goraždu.