Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeAktuelnoKO DANAS SLAVI ROĐENDAN: EDIN DŽEKO

KO DANAS SLAVI ROĐENDAN: EDIN DŽEKO

Kapiten reprezentacije, jedan od najboljih fudbalera koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, suprug, otac četvero djece, prijatelj, kum… Da, Edin Džeko je sve i više od toga, zbog čega danas s njim slavimo njegov 37. rođendan. O njemu i svemu onom što je napravio kroz karijeru suvišno je i trošiti riječi. Fudbaler je kojem se klanja svijet, kako zbog klase, tako i zbog skromnosti.

Da je ostao isti onaj Edin Džeko kao i u teškom djetinstvu koje je proveo u opkoljenom Sarajevu, igrajući fudbal iza zgrada, pričaju danas i njegovi prijatelji iz tog vremena. Druži se i danas s njima, razmjenjuje poruke… Iako je već napunio 37. ostao je i dalje jedan dječačić koji najviše od svega voli ljudima pomagati i tad je najsretniji.

A o Edinu najbolje će reći oni koji ga najbolje i poznaju. Prije svega to je njegova majka Belma koja je pristala da govori o svom sinu.

    Malo mi je teško kao majci govoriti, biti objektivna, ali Edin danas i prije 20-30 godina su stvarno iste osobe i na to sam najviše ponosna. Pored svega toga u fudbalu što je napravio, stvorio je porodicu, dobar je i brižan roditelj, sin, brat… Najviše mi je drago što je izrastao u čovjeka vrijednog ovolike pažnje – priča skromna majka našeg napadača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -