Kako Real Madrid može napraviti 300m € ovog ljeta samo na rezervnim igračima

Blancos je već zaradio 120 miliona evra na rubnim igračima, ali veruje da može da ispuni propise FFP-a i da i dalje sleti Paul Pogbu prodajom više rezervi

0
91

Trošenje novca je bilo lako, jer je Real Madrid sredinom juna potrošio 315 miliona evra (284 miliona funti) na nove igrače.

Sada dolazi težak deo: balansiranje knjiga. I onda, nadamo se, generišući dovoljno novca kroz prodaju da finansiramo još jedan važan potez.

Paul Pogba ostaje na Zinedine Zidaneovoj letnjoj listi želja i, kao što već znamo, zahvaljujući Francuzu i njegovom agentu Mino Raioli, veznjak traži “novi izazov” daleko od Old Trafforda.

Dobra vijest za sve uključene strane je da je Real dobro pozicioniran – možda jedinstveno dobro postavljen – da podigne vrstu novca potrebnog da ubedi Manchester United da dijeli kompaniju sa igračem koji je platio 89 miliona £ za samo tri godine.

Do sada su već prikupili 120 miliona evra (112 miliona funti) od odlaska samo četiri igrača koji nikada nisu bili ništa više od rezervi: Mateo Kovačić (45 miliona evra), Marcos Llorente (35 miliona evra), Raul De Tomas (Raul De Tomas) 20 miliona eura) i Theo Hernandez (20 miliona eura) – dok su Sergio Reguilon, Luca Zidane i Martin Odegaard svi poslani na pozajmicu kako bi smanjili veličinu Zidanovog ogromnog odreda.

Real je uvjeren da može generirati dodatna sredstva otpuštanjem Isusa Valleja, Borje Mayoral i Dani Ceballosa (iako je Arsenal upravo napravio potez za kredit) – svi su nastupili za Španjolsku tokom ovog ljeta trijumfalne kampanje za Evropsko prvenstvo do 21 godine – i Mariano Diaz, koji se nudi za Premier Ligu i Seriju A,nakon što su se vratili na Santiago Bernabeu iz Lyona za 23 miliona eura.

U teoriji, uklanjanje neželjenih superzvezda bi trebalo da bude lakše i unosnije. Međutim, to je nešto teže nego što se očekivalo.

Do sada nije bilo ponuda za Keylor Navas, Isco i Gareth Bale – trojicu muškaraca koji su odigrali ključnu ulogu u Realovoj trci tri uzastopne pobede u Ligi šampiona.

Nedostatak interesovanja za Bale je posebno frustrirajuće za Madrid, s obzirom na to da Wales International ima malo želje da olakša transfer.

“Ima divan život i dom u Španiji”, istakao je agent napadača, Jonathan Barnett.

“Mislim da bi bilo potrebno nešto posebno za njega da ode, a krediti nisu na meniju.”

To je neosporno istina, kao što je naglašeno trenutnim zastojem zbog predloženog poteza Jamesa Rodrigueza za Napoli .

Carlo Ancelotti želi da se ponovo ujedini sa svojim bivšim nabojem u San Paolu, ali predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis već je javno tvrdio da Blancos traži previše novca za zvijezdu Svjetskog kupa 2014. godine.

“Džejms je u našim srcima, posebno u srcu onoga koji ga trenira bolje od bilo koga drugog, Ancelottija”, rekao je De Laurentis za Radio Kiss Kiss , aludirajući na činjenicu da su Rodriguez i trener Napolija prethodno radili zajedno u Realu i Bayernu u Minhenu. .

„Problem sa Džejmsom je to što se moramo nositi sa Real Madridom . Mi smo žilavi, ne želimo popustiti nepravednim zahtjevima Real Madrida. ”

Italijan je takođe pokušao da pregovara o kreditu za napadačkog veznjaka – sličan onome koji ga je vidio da provede dvije godine u Bayernu u Münchenu – ali Real će samo trenutno zadržati stalni transfer nakon što su Bavarci ustupili Kolumbijcu zahtjev da ne donese svoje pravo da bi transfer bio trajan.

Stajalište Madrida o Ceballosu je u početku bilo slično onom Jamesa – Zidane je bio sretan što igrač zauvijek odlazi. Arsenal je sada napravio zajam za igrača , a ako bi takav posao bio završen, Madrid bi ovog ljeta propustio i do 40 miliona eura.

To bi bilo pitanje jer Real zna da će im biti potrebno između € 150m i € 180m za potpisivanje Pogbe, a United je iznenađujuće odlučan da ostvari ogroman profit na svom najistaknutijem igraču.

Prema tome, Madrid se nada da će od istovara Balea (€ 60m), Jamesa i Isco-a (i € 50m) napraviti oko 160 miliona eura. Time bi se prihodi od prodaje povećali na 280 miliona eura.

Navas je, u međuvremenu, vredan 10 miliona evra, dok bi šibanje Mariana, Valleja i Borja Mayoral-a donijelo ukupan iznos od polazaka daleko iznad oznake od 300 miliona eura. Ceballos bi takodje generisao naknadu za kredit od Arsenala ako se taj tip posla završi.

Do sada, Real je učinio sjajan posao unovčivši svoje lične igrače ovog ljeta i tako što će prodati još samo par na pristojan profit, imat će više nego dovoljno novca u banci kako bi ublažili bilo koju finansijsku fer igru ​​(FFP) ) zabrinutost.

Članak se nastavlja u nastavku

Međutim, ako žele da posalju Pogbu, bitne su unosne ponude za Bale, Džejmsa i Iska. Štaviše, uskoro ih treba uraditi.

Ujedinjeni, zapamtite, neće biti voljni da odobre nikakvu prodaju bez dovoljno vremena da nabave zamjenu. Dakle, sat otkucava.

Velika Real Madrid letnja utrka će postati još haotičnija.