Četvrtak, 22 Februara, 2024
HomeAktuelnoKako izgleda Stojina kuća: Nekada je bila jako siromašna

Kako izgleda Stojina kuća: Nekada je bila jako siromašna

Da sam se tada vratila u roditeljsku kuću, nikad ne bih uspjela, izjavila je pjevačica

Pjevačica Stoja Novaković udala se sa samo 16 godina, a tri godine kasnije postala je udovica kada je njen suprug tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Kako je sama ispričala, tada je svekrva izbacila na ulicu sa trogodišnjim sinom Milanom, a kako nije mogla da se vrati kod roditelja, utočište je našla kod prijateljice, gdje je živjela šest mjeseci.

Svekrva je izbacila na ulicu

– Poslije tri godine braka i zajedničkog života moj suprug je stradao u saobraćajnoj nesreći. U trenutku mi se srušio svijet i sve sam izgubila. 

Naš sin Milan je tada imao tri godine, a ja 19. Kada smo se vratili u porodičnu kuću sa sahrane, morali smo odmah da je napustimo, jer više nismo imali pravo ni na šta. Tako je željela njegova porodica. Nikada me nisu voljeli jer sam bila siromašna i veoma mlada. 

Sjećam se da je bilo ljeto. Milan i ja smo izašli iz kuće na ulicu bez stvari, igračaka, ma bez ičega. Gledala sam u dijete, idemo, a ne znam gdje. Vrištala sam i plakala – ispričala je Stoja, pa objasnila zbog čega nije mogla da ode u kuću kod svojih roditelja i brata, koja je bila u blizini.

– Kada sam se udavala, otac mi je rekao: “Ne zaboravi jednu stvar. Kada izađeš iz ove kuće, povratka više nema.” To sam shvatila bukvalno i nisam smjela da im odem na prag iako znam da bi me prihvatili. Ali bila sam previše ponosna i tvrdoglava i nisam željela da budu u pravu.

Tada, kao još uvijek veoma mlada djevojka koja je tek završila srednju školu, utočište je pronašla kod jedne starije prijateljice.

Garderobu posuđivala od drugarica

– Otišla sam sa djetetom kod nje i ostala šest mjeseci, sve dok se finansijski nisam iščupala. Za to vrijeme garderobu sam pozajmljivala od nekoliko drugarica. 

Trudila sam se da Milanu budem i otac i majka. Za to vrijeme moja majka Katica se borila sa mojim ocem i prijetila mu razvodom jer nije mogla više da gleda kako se mučim i patim. Govorila mu je da će se razvesti od njega ako mi ne pomognu. 

Međutim, otac je htio da me očvrsne i ojača i zato je bio tako strog. To sam shvatila tek kad sam odrasla. Da sam se tada vratila u roditeljsku kuću, nikad ne bih uspjela.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -