Petak, 23 Februara, 2024
HomeAktuelnoJames Crawford za stotinku brži od Amodta Kildea

James Crawford za stotinku brži od Amodta Kildea

Kanađanin James Crawford senzacionalni je pobjednik super G-ija na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanji u francuskom Courchevelu.

Crawford se spustio niz stazu “L’Eclipse” sa startnim brojem 10, kad su u cilju već bili najveći favoriti za zlato, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Švicarac Marco Odermatt, koji su držali prvo i treće mjesto, a razdvajao ih je Francuz Alexis Pinturault, osvajač zlata u alpskoj kombinaciji.

Pobjednici

James Crawford

Kraford nikada u karijeri nije ostvario trijumf u Svjetskom kupu u kojem nastupa već sedam godina, a danas je sve iznenadio.

Pobjednik u vožnji

Do najvećeg uspjeha u karijeri, Crawford je stigao zahvaljujući spektakularnoj vožnji u donjem dijelu stazu kada je uspio da nadoknadi zaostatak u odnosu na lideru u tom trenutku Norvežanina Amodta Kildea i nadmašio ga za stotinku!

Alexis Pinturault

Kanađaninu je ovo prva pobjeda u karijeri. U Svjetskom kupu je do sada imao samo tri podijuma, ali je uspio da bude najbolji kada je najvažnije, prenosi N1. Kilde je morao da se zadovolji srebrom, dok je bronza sa 26 stotinki minusa završila oko vrata Alexisa Pintuaraulta.

Aleksander Aamodt Kilde

Francuzu je ovo drugo odliče na šampionatu svijeta, jer je prije dva dana stigao do trona u kombinaciji.

Postolje

Na četvrtom i petom mjestu su završili Švicarci Marco Odermatt i Loic Meillard. Veliku šansu je propustio i Marco Schwartz na kraju šesti, koji je za pobjednikom kasnio 59 stotinki. Bio je vodeći na posljednjem prolazu, ali greška na pretposljednjoj kapiji ga je možda koštala zlata.

Svjetski šampionat se nastavlja spustom za dame u subotu sa početkom u 11 sati.

Pročitajte i ovo: Alexis Pinturault: Osvajač Velikog kristalnog globusa

Pratite nas na Facebook akter.ba – James Crawford za stotinku brži od Amodta Kildea

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -