Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeVijestiBiHInfluenserica Fata zamijenila Berlin Dubaijem: Zahvalna sam Hajdi Klum

Influenserica Fata zamijenila Berlin Dubaijem: Zahvalna sam Hajdi Klum

Tajna uspjeha je u tome da budeš ono što jesi, kaže Hasanović

Fata Hasanović, nekadašnja manekenka i finalistica popularnog njemačkog šoua “Germany’s next Topmodel”, a danas jedna od najpopularnijih influenserica, koju na Instagramu prati čak 487.000 ljudi, odlučila je život nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Bolji život

Djevojka čije je porijeklo iz Janje za “Avaz” je govorila o tome zašto se odselila iz Njemačke te se prisjetila druženja s čuvenom Hajdi Klum (Heidi) i šoua koji je promijenio njen život.

Za početak, zašto ste odlučili otići iz Njemačke?

– Rođena sam u Berlinu i uvijek sam imala želju otići negdje van. Nisam ni sanjala da će to biti Dubai. Jednostavno mi se ukazala prilika i ja sam je prihvatila. Ovdje mi je zasad bolji život. Imam neku slobodu i opuštena sam totalno. Da li je do sunca što sija cijeli dan ili do naroda… Uglavnom, mislim da sam donijela dobru odluku.

Imate mnogo pratilaca, u čemu je tajna uspjeha na Instagramu?

– Tajna uspjeha je da budeš ono što jesi. Radi ono što najbolje znaš. Je li to ljepota, moda ili komedija, nije bitno. Ja komediju, izgleda, najbolje znam. Ne volim biti ozbiljna, volim se smijati i biti zabavljač.

Je li to taj duh Bosne i Hercegovine, da sve nasmijavate?

– Narod u Bosni je svašta doživio i nakon svega toga opet sjedne, popije kafu, priča priče, nasmije se. Nekada život zna biti težak, ali uz osmijeh ili dobru priču i to se zna zaboraviti ili lakše preboljeti. Mislim da su pozitivnost i smijeh ljekoviti.

Najveća šansa

Proslavili ste se u “Germany's Next Topmodel”. Kako gledate na taj period?

– “Germany’s Next Topmodel” je bila najveća šansa da radim ono što volim. To vrijeme bilo je nešto što mislim da nikada više neću doživjeti. Bilo je mnogo emocija, smijeha i tuge. Svačega je bilo.

Kako Vam se čini Hajdi Klum?

– Puno sam zahvalna Hajdi Klum, jer mi je pružila šansu. Mogu reći da radi dobar posao, profesionalna je. Razgovarale smo u šouu i to je to. Mi, takmičarke, nismo je baš sto posto upoznale, ali razumijem, ipak je to njen posao. I svake godine 30-40 drugih djevojaka je upozna. Ne može biti sa svakim najbolja drugarica.

Muči me političko stanje

Ovo ljeto proveli ste u BiH.

– Za Bosnu sam mnogo vezana, pogotovo od ove godine. Srce mi je ostalo u Bosni i zato me i političko stanje baš muči. Želim da narod živi u miru, da dolazim češće, bez sekiracije. Bosna je prelijepa, priroda, narod, imamo svega, samo nemamo političku stabilnost. Želim da to jednog dana bude bolje.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -