Dino Hrvatski pjevač Dino Jelusić novi član kultnog benda „Whitesnake“

Hrvatski pjevač Dino Jelusić novi član kultnog benda „Whitesnake“

Hrvatski pjevač Dino Jelusić novi član kultnog benda „Whitesnake“

Poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki muzičar sanja, kaže Jelusić

Nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila veliki dio muzičke industrije, svjetska imena polako se vraćaju na scenu, a novu evropsku turneju zakazanu za maj 2022. ovih dana najavio je i kultni bend „Whitesnake“.

Na njihovoj službenoj Facebook stranici objavljeni su i datumi, ali i informacija kako će im se na koncertima pridružiti poznati hrvatski pjevač Dino Jelusić.

– Apsolutno sam oduševljen što mogu izraziti dobrodošlicu iznimno talentiranom Dini Jelusiću u „Whitesnake“. Imamo ga na oku još otkako smo prije dvije godine zajedno svirali u Zagrebu. Voljet ćete ga – poručio je fanovima na Facebooku frontmen benda Dejvid Koverdejl (David Coverdale).

Inače, Jelusić je 2019. na Šalati sa svojim bendom „Animal Drive“ svirao kao predgrupa britanskim rok-legendama.

I Dino se oglasio na svom profilu, napisavši:

– Izuzetna mi je čast što sam dio jednog od mojih najdražih bendova svih vremena. Telefonski poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki pjevač i muzičar moje generacije može samo sanjati. I dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno. Jedva čekam da krenem na put s „Whitesnakeom“ i, kao što mi je sam veliki DC rekao, da dam dio svog identiteta zvuku ovog kultnog benda.

IZVOR: AVAZ