Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportNogometGrbavica nije oborila rekord Bilinog polja

Grbavica nije oborila rekord Bilinog polja

Odigrana su tri kola Premijer lige, a najveći pomak u odnosu na ranije sezone je odlična posjeta.

To je na neki način bilo i očekivano pošto se u ovosezonskom izdanju bh. elite takmiče najbolji i najpopularniji klubovi naše zemlje. Svako kolo nudi minimalno jedan derbi što garantuje i odličnu prosječnu posjetu.

Najbolja posjeta u trećem kolu zabilježena je na stadionu Grbavica gdje je prema podacima NFSBiH okršaj između Željezničara i Zrinjskog posmatralo 7.170 gledaoca.

To je meč sa trećom najboljom posjetom u dosadašnjem dijelu sezone, a bolja posjećenost zabilježena je u susretima drugog gola Čelik – Sarajevo i Zrinjski – Velež.

Mostarski derbi pod Bijelim brijegom posmatralo je 8.000, dok je tokom duela zeničkog i sarajevskog tima na Bilinom polju bilo prisutno 9.500 ljubitelja fudbala.

Među pet najgledanijih utakmica se nalaze još dueli Sarajevo – Zrinjski (7.000) te Željezničar – Borac (6.000). U pitanju su susreti iz prvog kola.

U četvrtom kolu Bilino polje bi se moglo dodatno “zacementirati” na prvoj poziciji jer će Čelik dočekati Željezničar. Bit će to duel timova koji zajedno sa Sarajevom dijele prvo mjesto na tabeli.

Subotnji susret u zeničkom hramu fudbala bi mogao biti prvi u ovoj sezoni koji će premašiti cifru od 10.000 prisutnih gledaoca jer za okršaj starih rivala vlada ogroman interes.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -