Nečista krv Glamur na crvenom tepihu SFF-a: Katarina Radivojević i ekipa serije “Nečista krv”

Glamur na crvenom tepihu SFF-a: Katarina Radivojević i ekipa serije “Nečista krv”

Glamur na crvenom tepihu SFF-a: Katarina Radivojević i ekipa serije “Nečista krv”

U glavnim ulogama su Dragan Bjelogrlić i Katarina Radivojević, koja je zasjala na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo

U programu Pretpremijere serije je i srbijansko ostvarenje “Nečista krv” čiju režiju potpisuju Milutin Petrović i Goran Stanković.

U glavnim ulogama su Dragan Bjelogrlić i Katarina Radivojević, koja je zasjala na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) u dugoj crnoj haljini koja je sa zadnje starne potpuno zatvorena dok se s prednje imalo šta vidjeti. 

Naime, haljina predivne Katarine imala je duboki izrez koji seže skoro do međunožja, dok gornji dio haljine također je imao duboki izrez.

Bora Stanković je moj omiljeni pisac

Nakon što smo joj poželjeli dobrodošli u Sarajevo, rekla je da je sretna što je tu.

Pitali smo je i kako gleda na ulogu Cone u ovoj seriji.

– Bilo je vrlo zahtjevno s obzirom na to da igram jednu vrlo modernu i na neki način surovu ženu, koja je imala pravo slobodnog izbora života. Zbog toga se suosjećam s njom i to je nešto što ima zajedničko sa mnom. S druge strane, njena surovost mi je bila teža strana uloge koju sam morala da odigram. Bora Stanković je moj omiljeni pisac još od malih nogu. Kroz njegova djela sam shvatila šta znači biti slobodan. To sam slijedila cijelog svog života – kazala nam je Radivojević na crvenom tepihu.

Nakon komplimenata za izgled, ali i činjenicu da je promijenila boju kose zbog uloge, svoju crnu je zamijenila riđom, Katarina je kazala:

– Hvala lijepo. Kada ženi ženi uputi kompliment je stvarno posebno. Direktno s Hvara sam došla. Za ovu ulogu sam se ofarbala, a sada sam malo zadržala taj stajling. U seriji sam bila baš crvena. Željela sam da napravim otklon između Cone i Zone, i kostimi su slični. Pa je to bila ideja. Razlika između Cone i Zone je upravo ta surovost. Conin brat rođeni Hadži Trifun kaže za nju da ima mušku ruku i da živi po muškim principima. Bilo mi je to simpatično, ali i vrlo teško za odigrati – istaknula je Radivojević.

Hadži Trifuna igra Bjelogrlić

Inače, Hadži Trifuna igra Bjelogrlić a “Nečista krv” obuhvata razdoblje od 40 godina 19.vijeka i odigrava se na raskršću pada Osmanskog carstva i prodora modernog doba. Ovu tranziciju obilježila je konstantna borba starog i novog, bogatih i siromašnih, pojedinaca i društva u kojima žive. Kroz prikaz tri generacije, serija “Nečista krv” govori o finansijskom, moralnom i fizičkom posrnuću jedne porodične loze.

Crvenim tepihom prošetali su i članovi programa Suočavanje s prošlošću te reditelj Ali Esafi (Essafi).

IZVOR: AVAZ