Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeSportTenisFederer surovo iskren: Često razmišljam o porazu od Đokovića na Wimbledonu

Federer surovo iskren: Često razmišljam o porazu od Đokovića na Wimbledonu

Švicarski teniser Roger Federer otkrio je da se teško miri s porazom od Novaka Đokovića u finalu Wimbledona i da se često prisjeća situacija iz tog susreta

Đoković je u jednom od najboljih finala Grand Slamova u historiji porazio Federera rezultatom 3:2, iako je Švicarac imao nekoliko meč lopti, a u izjavi za medije otkrio je da još uvijek pokušava shvatiti koji je razlog njegovog poraza. 

“Još uvijek pokušavam shvatiti što se dogodilo, često mi se vrate situacije iz tog meča u glavu. Prisjećam se i dobrih, ali i loših trenutaka, a razmišljajući o tom meču shvatio sam da imam razloga da žalim. Srećom, porodični odmor mi je malo odvukao misli, bili smo u Švicarskoj deset dana i u tom periodu nijednom nisam uzeo reket u ruke”, otkrio je Federer. 

Federer je također otkrio da su mu se slike iz finala opet počele vraćati u misli kada se vratio treniranju. 

“Kada sam se vratio treningu, ponovo sam se počeo prisjećati Wimbledona i finala protiv Đokovića. Takav sam tip igrača, detaljno analiziram svaki poraz i pokušavam naučiti nešto. Na kraju, porazi me motivišu da se vratim bolji i pokušam osvojiti nove velike titule”, kazao je Federer.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -