Petak, 12 Aprila, 2024
HomeAktuelnoFeđa Štukan: "Izašao je BLANK na Brajevom pismu, najveći kompliment koji sam...

Feđa Štukan: “Izašao je BLANK na Brajevom pismu, najveći kompliment koji sam dobio u životu”

Autobiografski roman “Blank” Feđe Štukana objavljen je na Brajevom pismu. Glumac je na svom Instagram profilu naveo da je izuzetno ponosan na ovaj uspjeh.

“Ovo je najveći kompliment koji sam dobio u životu. Sigurno najveći – bez imalo pretjerivanja. ‘Blank’ je upravo objavljen na Brajevom pismu”, napisao je.

Kao što je već poznato, “Blank” je u prodaji od 2019. godine. Spomenuta knjiga je ovog januara bila najprodavanija u Hrvatskoj. Osim toga, uvrštena je u lektiru na Goldsmiths Univerzitetu u Londonu.

Štukan je bez imalo ustručavanja otkrio detalje o svom privatnom životu, odnosno ratnom iskustvu, teškoj ovisnosti o heroinu s kojom se borio godinama, aktivizmu, proslavljenim ulogama u Hollywoodu, kao i ispunjenju mladenačkog sna: letenja.

“Ovu knjigu sam pisao sedam godina, a radnja se temelji na sekvencama iz mog života od rođenja pa sve do sada. Puno sam događaja iz svog života opisao u knjizi, ali je isto toliko stvari i izostavljeno s obzirom na to da nisam želio praviti preobimno djelo koje bi bilo smorno za čitanje. Tačnije, u roman sam uvrstio one događaje koji su u značajnom procentu utjecali na daljnje odvijanje mog života. U principu, knjiga je pregled svih značajnijih dešavanja koja su me obilježila”, kazao je ranije u razgovoru za Klix.ba.

Pročitajte i ovo: Feđa Štukan: Lično iskustvo mi pomaže da odigram svaku ulogu

Pratite nas na Facebook akter.ba

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -