Utorak, 16 Jula, 2024
HomeMagazinZanimljivostiEvo kako jedna žena otkriva najbolji način za rashlađivanje doma tokom vrućina

Evo kako jedna žena otkriva najbolji način za rashlađivanje doma tokom vrućina

Važno je oduprijeti se porivu da otvorite sve prozore u svom domu tokom vrućina jer će otvaranje svih prozora omogućiti ulazak vrućeg zraka. Međutim, jedna žena iz Sjedinjenih Američkih Država otkrila je jednostavan, ali efikasan način za rashlađivanje prostorija.

Laura McKenna, majka dvoje djece, u svom očaju zbog vrućine odlučila je isprobati nešto novo. “U očajničkoj potrazi za olakšanjem tokom sitnih sati, odlučila sam otvoriti neke prozore i slučajno sam otkrila jednostavno, ali efikasno rješenje”, rekla je McKenna.

Umjesto da drži prozore otvorenima dok je vani sparno, ona je primijetila da otvaranje prozora na suprotnim stranama kuće stvara osvježavajući koridor hladnog zraka. “Jedna nemirna noć me je natjerala da odlutam do kuhinje i provjerim kakva je situacija u sobama moje djece. Zavirila sam u svaku spavaću sobu nadajući se da ću pronaći neku hladniju od moje, ali uzalud. Zato sam bez razmišljanja otvorila prozore u prednjoj i zadnjoj spavaćoj sobi, nenamjerno stvarajući osvježavajući koridor hladnog zraka koji je gotovo trenutno snizio temperaturu u cijeloj kući”, objasnila je McKenna.

Otvoriti prozore na suprotnim stranama kuće omogućava protok zraka koji oslobađa zadržani topli zrak i omogućava ulazak hladnijeg noćnog zraka. Ovo jednostavno rješenje može biti vrlo korisno kako bi se osigurao kvalitetan san svim članovima porodice, ali i osiguralo dovoljno zraka u prostorijama tokom vrućih noći.

Dakle, umjesto da otvarate sve prozore u svom domu, preporučuje se da otvorite prozore na suprotnim stranama kuće kako biste stvorili protok zraka koji će rashladiti prostorije.

Ne zaboravite zatvoriti prozore i navući zavjese tokom dana kako biste spriječili ulazak toplote. Ovaj jednostavan trik može biti od velike pomoći u rashlađivanju vašeg doma tokom vrućina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -