Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeVijestiRegijaDvije čahure na mjestu ubistva Bulatovića: Kobni metak u čelo

Dvije čahure na mjestu ubistva Bulatovića: Kobni metak u čelo

Nije isključeno da je riječ o osveti i opomeni pred presudu Željkovom sinu Aleksandru

Na mjestu likvidacije Željka Bulatovića, koji je ubijen u ulici Braće Dronjak prekoputa broja 7, gdje je bio podstanar, nađene su dvije čahure, saznaje “Dnevnik” nezvanično. 

Prema svemu sudeći, žrtvi je bio ispaljen hitac prema ruci, a drugi, koji je bio koban – u čelo.

Кako su pisali brojni mediji, nije isključeno da je riječ o osveti i opomeni pred presudu Željkovom sinu Aleksandru, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo počinjeno prije tri godine u Istočnom Sarajevu.

Navodno, Željko se kobne noći vraćao iz kafića, a potom svratio u radnju i nakon pazara je pred ulazom naišao na sačekušu. Prilikom uviđaja kod njega su pronađeni pasoš Bosne i Hercegovine i novac, ali kod sebe nije imao oružje. On se, navodno, nedavno razveo od supruge s kojom je stanovao na Novoj Detelinari, a u novom stanu je živio s nevjenčanom suprugom.

Кriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete, kakve su se dešavale u Crnoj Gori i Albaniji, ali da je moguće da je u pitanju osveta.

– Кod krvne osvete je karakteristično da se ubica predaje policiji i na taj način pokazuje da je odbranio čast porodice. Ipak, moguće je da je u pitanju osveta za ubistvo u koje je umiješan sin žrtve, da je ta rana još svježa i da je neko likvidacijom Željka Bulatovića htio tu ranu zaliječiti – izjavio je Nikolić.

Inače, njegovom sinu Aleksandru sutra bi trebala biti izrečena nova presuda nakon ukinute prvostepene u Okružnom sudu u Banjoj Luci. 

Podsjetimo, Aleksandar je zajedno sa Sašom Vidovićem osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića, u oktobru 2016. godine, koji je tom prilikom bio izrešetan s 24 metka. Aleksandar je negirao krivicu. 

Drugi optuženi Saša Vidović, koji je bio dovođen u vezu s crnogorskim “škaljarskim klanom”, a koji je osuđen na 20 godina prije ukidanja prvostepene presude, bio je spominjan i u istrazi nakon ubistva istaknutog beogradskog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Prema nekim izvorima, sada pokojni Željko Bulatović pratio je kompletan prvostepeni postupak svom sinu u Banjoj Luci, ali izgleda da u ponovljenom nije bio prisutan. 

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -