Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
HomeAktuelnoDjevojčica stradala dok se igrala žmurke: Sakrila se kod komšije, on pucao...

Djevojčica stradala dok se igrala žmurke: Sakrila se kod komšije, on pucao u nju

Muškarac iz Luizijane uhapšen je jer je upucao 14-godišnju djevojčicu u potiljak. Incident se dogodio rano u nedjelju u gradiću Starks u Louisiani, u blizini državne granice Teksasa.

Policija je rekla da je došla na poziv zbog pucnjave u kuću u Starksu rano ujutro 7. maja. Kad su stigli na adresu, zatekli su djevojčicu sa ranom od metka na potiljku. Incident se dogodio u slijepoj ulici u kojoj živi samo troje stanara – Dejvid Dojl, te porodica žrtve i njihov rođak.

Istraga je otkrila da se nekoliko maloljetnika igralo žmurke u području i da su se sakrivali na imanju komšije. Vlasnik imanja Dejvid Dojl (58) rekao je da je video sjenke ispred svoje kuće, da je ušao unutra i uzeo oružje. Dojl je rekao da je vidio ljude kako bježe sa njegovog imanja, da je počeo da puca na njih i slučajno pogodio djevojčicu.

Tinejdžerka je prevezena u lokalnu bolnicu, a njene povrede nisu životno ugrožavajuće. Članovi porodice su rekli da je djevojčica dobro i da se oporavlja. Dojl je uhapšen zbog napada vatrenim oružjem i ilegalne pucnjave. Kaucija mu još nije određena.

Kplctv.com podseća da Luizijana ima zakon “ostani na svom mjestu”, koji opravdava upotrebu smrtonosne sile radi odbrane od preijtnji, uključujući one potencijalne. Zakon navodi da je to moguće u slučaju samoodbrane, te sprječavanja nasilnog zločina ili uljeza da uđu u dom, kancelariju ili vozilo. (Izvor: Blic.rs)

Pratite nas na Facebook akter.ba – Djevojčica stradala dok se igrala žmurke: Sakrila se kod komšije, on pucao u nju

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -