Utorak, 27 Februara, 2024
HomeVijestiBiHDetalji nesreće u Kovačićima: Vozačica Škode puštena na slobodu, nepoznat identitet nastradale...

Detalji nesreće u Kovačićima: Vozačica Škode puštena na slobodu, nepoznat identitet nastradale pješakinje

Pješakinja nije imala dokumente kod sebe

Nakon saobraćajne nesreće koja se jučer u 17 sati dogodila u sarajevskom naselju Kovačići kojom prilikom je poginula pješakinja, vozačica Škode je poslije ispitivanja puštena na slobodu, potvrđeno je za portal “Avaza” iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Dodali su da identitet nastradale pješakinje još nije utvrđen, jer žena kod sebe nije imala dokumenta.  

– Dana 06.01.2022.godine u 17,00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, prilikom kretanja putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia, O13-J-408, kojim je upravljala vozač L. Č., rođena 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka, NN ženske osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt pješakinje. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vozačica L.Č. je istog dana u 19:30 sati bila privedena  zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH. 

Nakon kriminalističke obrade, ona je otpuštena iz policijskih prostorija. 

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -