Utorak, 18 Juna, 2024
HomeShowbizzCeline Dion otvoreno o simptomima rijetkog neurološkog poremećaja

Celine Dion otvoreno o simptomima rijetkog neurološkog poremećaja

Nakon nedavnog objavljivanja trailera za dokumentarac “I Am: Celine Dion”, u kojem slavna pjevačica Celine Dion otvoreno govori o svojoj borbi s rijetkim neurološkim poremećajem, ona je odlučila stati pred kamere i dati intervju o trenutnom zdravstvenom stanju.

U prvom televizijskom intervjuu za NBC News, Celine Dion opisuje simptome sindroma ukočene osobe, koji su joj dijagnosticirani 2022. godine. Ona novinarki Hodi Kotb otkriva da često pati od jakih grčeva u mišićima, koji su čak i jednom slomili njeno rebro.

“Svaki put kada je jako teško, grčevi postaju toliko jaki da su slomili jedno moje rebro”, otkriva Dion, čiju izjavu novinarka prekidom pita da li su grčevi doista toliko snažni da mogu slomiti rebro, što Dion potvrđuje kimenjem glave.

Pjevačica također objašnjava kako se osjeća kada doživi grč mišića u grlu. “Osjećaj je kao da te netko davi, kao da ti netko gura grkljan. Ovi grčevi se mogu pojaviti i u abdomenu, kičmi i rebrima”, objašnjava Dion.

Njen iskreni intervju o borbi sa rijetkim neurološkim poremećajem sažet je u traileru za dokumentarac “I Am: Celine Dion”, koji je izazvao veliko interesovanje javnosti. Pjevačica je odlučila progovoriti o svojoj bolesti kako bi educirala ljude o ovom poremećaju i pružila podršku svima koji se suočavaju s sličnim izazovima.

Celine Dion je već dugi niz godina muzička diva i jedna od najpoznatijih vokala u svijetu. Njena hrabra odluka da podijeli svoju priču i obezbijedi brži pristup informacijama o neurološkim poremećajima, svakako će doprinijeti jačanju svijesti o ovim rijetkim bolestima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -