Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaBrembo osvojio prestižnu nagradu za dizajn svoje najnovije kočione čeljusti

Brembo osvojio prestižnu nagradu za dizajn svoje najnovije kočione čeljusti

Brembo, poznati italijanski proizvođač kočionih sistema za visoko performantne cestovne motocikle, osvojio je prestižnu nagradu za dizajn svoje najnovije kočione čeljusti GP4-MotoGP.

Nagrada koju Brembo olako nije zaslužio je Red Dot 2024, koja se dodeljuje za dizajnerske inovacije koje kombinuju izuzetnu estetiku i vrhunsku tehnologiju. Ova nagrada je jedno od najcjenjenijih međunarodnih takmičenja koje odaje počast izuzetnom dizajnu još od 1955. godine.

Čeljust GP4-MotoGP nije samo vrhunski proizvod u smislu performansi, već i pravo umjetničko djelo. Njen uglasti, vanzemaljski dizajn krije unutrašnju tehnologiju izlivenu od legure aluminija. Sa ukošenim lamicama, ovaj dizajn ne samo da daje dodatnu snagu i preciznost pri kočenju, već povećava osjećaj na ručici kočnice u zavojima.

Dizajn čeljusti GP4-MotoGP je impresivan i funkcionalan, što je Brembou donijelo još jedno priznanje za njihovu predanost stvaranju najbolje moguće kočione tehnologije.

Ovo nije prvi put da je Brembo dobio nagradu Red Dot, ali svaka nova nagrada samo potvrđuje njihovu stalnu inovativnost i težnju ka postizanju vrhunskih performansi.

Brembo će i dalje nastaviti da postavlja standarde u industriji visokih performansi motocikala i svojim klijentima pruža samo najbolje proizvode.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -