Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeVijestiPolitikaBradara: Budući saziv državne vlasti svoj mandat mora posvetiti EU i NATO...

Bradara: Budući saziv državne vlasti svoj mandat mora posvetiti EU i NATO integracijama

Predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH Lidija Bradara obratila s ejavnosti saopćenjem u kojem naglašava da su Hrvati u BiH faktor stabilnosti te inicijatori kompromisa i dogovora.

Ovim saopćenjem Bradara očito reagira na ranije poruke iz DF-a da je konstitutivni model prevaziđen i da ga je odbacila u svom mišljenju i Evropska komisija.

“Bosna i Hercegovina je višenacionalna, složena država s jasno određenim nacionalnim identitetima i nema osobe, ni ustavnog prijedloga koji će to promijeniti. Svako negiranje ove činjenice vodi u daljnju krizu ili nešto još gore. Oni koji se bave negiranjem načela konstitutivnosti trebali bi se zapitati čemu vode takve teze, te kako najviše europske institucije u izvješćima pozivaju na poštivanje ovih načela, kazala je Lidija Bradara, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH”, poručila je Bradara.

Ističe da je jedan od domova u kojima se brane interesi svih naroda i građana Bosne i Hercegovine i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

“Kako predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda odgovorno tvrdim da su Hrvati do sada bili faktor stabilnosti, inicijator kompromisa i dogovora i tako će i ostati, poručila je Bradara. Budući saziv državne vlasti svoj mandat mora posvetiti napretku prema Europskoj uniji i NATO-u, izvršavanju preuzetih obveza, te osiguranja legitimnog predstavljanja svakog od tri konstitutivna naroda u Domu naroda, na svim razinama, što uključuje i Predsjedništvo BiH, naglasila je Bradara.
Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u državnom Domu naroda, naglasila je važnost uspostave novog Vijeća ministara, jer jedino tako možemo završiti demokratski proces otpočet još 7. listopada, kako bi i nova parlamentarna većina u oba doma Parlamenta BiH, mogla u punini formirati svoja povjerenstva i zajednička radna tijela, kazala je Bradara. Potpisani Sporazum o uspostavi vlasti je najbolja osnova da se stvari pomjere s mrtve točke. Uvjerena sam da će lideri koji su svojim potpisima obvezali se provoditi ono što ovaj dokument donosi, ostati dosljedni dogovorenim načelima. Bez uvažavanja i kompromisnih rješenja koja će biti na dobro svih konstitutivnih naroda i građana naše domovine, bojim se da ne uđemo u još dublju političku krizu, koja će onda prenositi na sve druge segmente života u BiH”, zaključila je Bradara”.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -