Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoBIH: SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE 16 OSOBA AFROAZIJSKOG PORIJEKLA

BIH: SPRIJEČENO KRIJUMČARENJE 16 OSOBA AFROAZIJSKOG PORIJEKLA

Pripadnici Granične policije (GP) BiH su na području Višegrada 21. i 22. marta u dva navrata spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog podrijetla.

Pripadnici Granične policije BiH su 22. marta spriječili krijumčarenje devet osoba afroazijskog porijekla na području općine Višegrad, a u vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH koji su migrante krijumčarili u dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka.

Dan ranije su, također na području općine Višegrad, pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje sedam osoba afroazijskog porijekla, navodi se u saopćenju GP BiH.

Naime, dvojica državljana BiH migrante su krijumčarili u dva putnička motorna vozila, nacionalnih oznaka BiH. Prilikom pokušaja bijega od policijske patrole G PBiH jedno od vozila se prevrnulo na krov i tom prilikom su lakše povrijeđeni vozač, krijumčar migranata, i tri osobe afroazijskog porijekla, nakon čega im je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Višegrad – naveli su iz Granične policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je u navedenim slučajevima počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštvo BiH.

Prema njegovoj naredbi četvorica državljana BiH su lišena slobode i protiv njih će spomenutoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -