Petak, 19 Aprila, 2024
HomeAktuelnoBanjalučanin osumnjičen za osam teških krađa: Ukrao nakit i predmete vrijedne 38.000...

Banjalučanin osumnjičen za osam teških krađa: Ukrao nakit i predmete vrijedne 38.000 KM

Osumnjičeni je iskoristio odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona

Policijska uprava Banja Luka saopštila je da je uhapšen G.M. zbog sumnje da je izvršio osam krivičnih djela teška krađa. 

U saopštenju se navodi da je Banjalučanin krivična djela izvršio u vremenskom periodu od 27. decembra 2022. do 14. januara 2023. godine na području grada.

– Osumnjičeni je iskoristio odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona, ulazio u unutrašnjost i otuđivao različite predmete i novac, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 38. 000 KM – saopćeno je iz PU Banja Luka.

O svemu je kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv G.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri. 

Dodaju da je na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi G.M, kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta veća količina zlatnog i srebrnog nakita, muških i ženskih ručnih satova, parfema i drugih predmeta, koji potiču iz krivičnih djela.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -