Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeNajnovijeAustrijanka Cornelia Huetter pobjednica superveleslaloma u Kvitfjellu

Austrijanka Cornelia Huetter pobjednica superveleslaloma u Kvitfjellu

Od Kitzbuhela do Soldena i Beča do Salzburga nazdravljat će Korneliji Huetter nakon što je spasila austrijske žene na Svjetskom prvenstvu, osvojivši svoju prvu titulu u izazovnoj sezoni u Kvitfjellu.

Nikada do sada u čitavoj istoriji Audi FIS Svjetskog kupa ova austrijska skijašica nije uspjela barem jednom zasjesti na pobjedničko postoljena  devet prteklih  trka u sezoni 2023. kada su žene stigle u Norvešku, pritisak je dostizao tačku ključanja.

Cornelia Huetter u cilju
Elena Curtoni drugo mjesto

Ali Huetter je pojačala formu kako bi razbio mrak i vratio osmeh naciji.

Ispostavilo se da je sve što je prethodno bilo pod paljbom i problematičnom austrijskom timu potreban bio povratak u prekrasno norveško ljetovalište Kvitfjell. 2003. godine, kada je Svjetski kup za žene posljednji put posjetio ove zadivljujuće, šumovite padine, sjajna Renate Goetschl osvojila je titulu u spustu. Dvadeset godina kasnije ne samo da je Huetter nastavila pobjednički niz, već su još tri Austrijanke završile među prvih 10 po prvi put ove sezone.

Lara Gut-Behrami trece mjesto

“Bio je to nevjerovatan dan. Zaista sam se osjećala ugodno i lijepo zbog tišine i svega, bez žurbe. Sviđa mi se ovdje,” dodala je nasmijana Huetter, prije nego što je progovorila o trci koja joj je donijela treću pobjedu u Svjetskom kupu u superveleslalomu.

Huetter je slavila sa samo jednom stotinkom prednosti ispred Talijanke Elene Curtoni, dok je treća Švicarka Lara Gut-Behrami zaostala 12 stotinki.

Najbolja skijašica današnjice Amerikanka Michaela Shiffrin bila je četvrta (+0.16).

Shiffrin vodi u ukupnom poretku s 1747 bodova ispred Gut-Behrami (986), dok je u poretku superveleslaloma na čelu Curtoni s 310 bodova ispred Gut-Behrami (302).

U subotu se u Kvitfjellu vozi ženski spust.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -