Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeSportNogometAsmir Begović karijeru nastavlja u Celticu?

Asmir Begović karijeru nastavlja u Celticu?

Bh. golman Asmir Begović ovog ljeta želi napustiti Bournemouth nakon što se uopšte ne nalazi u konkurenciji za utakmice engleskog kluba.

Begović u prethodna dva kola engleskog Premiershipa uopšte nije bio ni na klupi i jasno je da na njega u ovom klubu više ne računaju. Iako Begović ima još tri godine ugovora gotovo sigurno je da će već ovog ljeta potražiti novu sredinu.

Ovih sedmica dosta se špekuliše o sudbini bh. golmana za kojeg je interes pokazao veliki broj klubova. Engleski mediji špekulišu da za Begovića postoji interes klubova iz Francuske, Italije, Španije i Amerike, ali da on traži klub u kojem će imati zagarantovanu minutažu.

Jutros su se pojavile špekulacije da se u borbu za bh. golmana uključio i Celtic koji želi do kraja prelaznog roka dovesti novog golmana. Škotski klub je već kontaktirao Bournemouth kako bi se raspitali oko cijene i očekuje se uskoro zvanična ponuda za Begovića.

Kako prenosi Scottish Sun prvak Škotske je Begovića želio dovesti još početnom ljetnog prelaznog roka, ali je Neil Lennon odustao od toga. No, nakon fijaska u kvalifikacijama za Ligu prvaka u Celticu su shvatili da im trebaju promjene, a jedna od njih je i na golmanskoj poziciji.

Škotski mediji prenose da bi dolazak Begovića bio velika stvar za Celtic jer je jasno da se radi o iskusnom i dobrom golmanu koji već godinama brani u Premiershipu.

Begović je u jednoj od najjačih liga svijeta upisao preko 250 nastupa i 63 puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom. Celtic će našem golmanu navodno ponuditi dvogodišnji ugovor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -