Apple na jesen otkriva sedam novih verzija iPada

Kompanija Apple bi na jesen mogla obznaniti čak sedam verzija iPada, među kojima će biti jedan pristupačniji model za one s plićim džepom, prenosi Forbes

0
61

Također, poslovni magazin saopštava kako će novi jeftiniji iPad biti obogaćen novim dizajnom što predstavlja prvu takvu promjenu unazad nekoliko godina. Podsjetimo, Apple se dugo “drži” dizajna svojih proizvoda i mijenja ih rijetko.

Forbes je do ključnih informacija o novom iPadu došao zahvaljujući obavezi Applea da svoje nove proizvode prijavi Euroazijskoj ekonomskoj komisiji koja registruje uređaje na prostoru Rusije, Armenije, Bjelorusije, kazahstana i Kirgistana.

Tako je Apple prijavio sedam uređaja kodiranih imena – A2068, A2197, A2198, A2228, A2230 A2200 i A2232.

Među sedam verzija vjerovatno će se naći nadogradnje iPada Pro iz oktobra prošle godine čija će veličina biti 11 i 12,9 inča. Nažalost, internet zasad nije oplemenjen fotografijama ili rednerima novih uređaja. S tim u vidu, tvrdi Forbes, ipak treba biti uvjeren da će novi iPadi imati manje rubove, posebno one pri vrhu i dnu uređaja.

Predviđa se da će iPadi imati standardi Touch ID bez mogućnosti Face ID-a.

Što se tiče cijena, one bi trebale ostati gotovo iste što znači od 329, koliko košta jeftiniji iPad, pa do 999 dolara za veliki iPad Pro. Prezentacija se očekuje nakon premijere novih iPhonea, što znači nekad krajem septembra ili u oktobru 2019.