Subota, 24 Februara, 2024
HomeAktuelnoAmonijak iscurio iz cisterne: Prilaz mjestu nesreće zabranjen, pristižu i forenzičari

Amonijak iscurio iz cisterne: Prilaz mjestu nesreće zabranjen, pristižu i forenzičari

Prema prvim informacijama, jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom

Novinari srbijanskog portala Telegraf.rs su otišli u Pančevo, gdje je u sinoćnjim satima iscurio amonijak iz auto – cisterne. 

Kako su objavili amonijak više ne curi. Mještani Topole, mjesta pored, rekli su da se amonijak ne osjeća. Kako je njima rečeno, nije iscurio amonijak, već mješavina amonijaka sa dna cisterne.

Prema naselju Topola Rit sve vrijeme idu vatrogasci, policija, a čak su došli i forenzičari.

Jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom, a evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća.

Kasnijim informacijama je potvrđeno da je 10 osoba sa lakšim povredama prevezeno je u Opću bolnicu Pančevo, od kojih su dvije na kiseoniku.

Kako je direktor OB Pančevo Slobodan Ovuka rekao za Telegraf, niko od pacijenata nije zadržan na bolničkom liječenju, a više njih je imalo znakove panike, zbog čega su, objašnjava, i dobili kiseonik.

Kako je dodao, niko nije imao realnu potrebu za medicinskom intervencijom.

Istakao je i da su svih deset pacijenata vraćeni kući.

Prvo izlivanje amonijaka koje je uznemirilo Srbiju desilo se 25. decembra na pruzi kod Pirota. Tada su se dogodila i dva smrtna slučaja, uzrokovana trovanjem amonijakom.

Naredna nezgoda je prijetila da postane novi incident, desila se kod Zaječara, četiri dana potom, 29. decembra. Cisterna je prevozila fosfornu kiselinu, ali nije došlo do izlivanja.

Tužilaštvo istražuje curenje amonijaka u Pančevu.

Dežurni zamjenik Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu vrši uviđaj u krugu fabrike “Saga”, gdje je došlo do curenja amonijaka iz cisterne, usljed čega je došlo do trovanja 10-ak ljudi.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -