Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeSportOstali sportoviAmel Tuka: Osposobili su me italijanski ljekari, u finalu sam išao na...

Amel Tuka: Osposobili su me italijanski ljekari, u finalu sam išao na sve ili ništa

Izgradio se i kao čovjek i kao sportista, kaže trener Gidini

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Dohi gdje je osvojio drugo mjesto, nije krio zadovoljstvo onim što je ostvario. Po slijetanju na Sarajevski aerodrom obratio se novinarima.

– Moram prije svega da vam se svima zahvalim na ovako divnoj dobrodošlici. Od samog slijetanja aviona to je neki drugi, nestvaran osjećaj. U Dohi me niko nije stavljao među ozbiljne kandidate za medalju i to mi je odgovarao. Bio sam rasterećen i puno sigurniji nego u Pekingu. U jednom trenutku sam imao problema i pomislio da ću morati odustati do takmičenja, ali moram se zahvaliti italijanskim ljekarima koji su me izliječili odmah tog dana i već je sve izgledalo dobro u polufinalu – rekao je Tuka.

Kako kaže u finalu je bio spreman na sve.

– Sve karte sam stavio na sto. Odlučio da idem na sve ili ništa i rezultatom sezone osvojio srebrenu medalju, na šta sam jako ponosan – naglasio je Tuka.

Njegov trener Đani Gidini (Gianni Ghidini) bio je isto tako sretan.

– Veoma sam sretan da sam danas u Amelovoj domovini. Bio sam tu osamdesetih godina prošlog vijeka i stigao sam ponovo prije tri-četiri godine. Upoznao sam mnogo prijatelja s kojima imam bratski odnos. Život predstavlja jedan put smjenjivanja različitih momeneta. Amel se bavio i drugim sportom imao druge trenere, a od 2013. ja sam s njim. Izgradio se i kao čovjek i kao sportista sa drugim trenerima, a sada sve više raste. Bili smo jako emotivni u Dohi. Postavili smo visoke ciljeve, jer moja iskustva govore da ukoliko jedan sportista ne sanja veliki rezultat, ne može ga ni ostvariti. Sada Amel treba da se odmori nekih mjesec dana, ulazi u brak, a onda ćemo krenuti sa pripremama za Tokio – rekao je Gidini.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -